5/3/13

Κολοβακτηρίδια στά γλυκά τοῦ ΙΚΕΑ Κίνας!!


Αποσύρθηκαν γλυκά του ΙΚΕΑ στην Κίνα!

Το κινεζικό τελωνείο εντόπισε και κατέστρεψε στις 12 Δεκεμβρίου μια παρτίδα 1.800 κέικ του ΙΚΕΑ μετά την ανίχνευση κολοβακτηριδίων σε πολύ υψηλά επίπεδα, ανακοίνωσε το ΙΚΕΑ.

«Παίρνουμε το θέμα πολύ σοβαρά και τώρα ερευνούμε αν κέικ από την ίδια παρτίδα έχουν καταλήξει σε άλλα εστιατόρια ΙΚΕΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος, Ylva Magnusson.

Τα κολίμορφα βακτήρια που εντοπίζονται στο περιβάλλον, στα ανθρώπινα περιττώματα και τα θερμόαιμα ζώα δεν αποτελούν συχνά αιτία σοβαρής ασθένειας. Ωστόσο είθισται τα τρόφιμα ελέγχονται για βακτήρια, καθώς η παρουσία τους μπορεί να σημαίνει ότι άλλα παθογόνα βακτήρια των κοπράνων μπορεί να έχουν μολύνει το φαγητό.

Η παρτίδα των 1.800 κέικ αμυγδάλου με κρέμα βουτύρου και καραμέλα προήλθε από τον ίδιο Σουηδό προμηθευτή που παρέχει όλα τα κέικ αμυγδάλου που σερβίρονται στην πλειονότητα των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο.

Η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι διεξάγει τώρα πλήρη έρευνα με τον προμηθευτή της για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τα επίπεδα των κολοβακτηριδίων στην παρτίδα κέικ που καταστράφηκε.