2/3/13

Γεώργιος Λελοβίτης - Ο Ταξίαρχος που κέρδισε το στοίχημα.Ο Ταξίαρχος με το ανθρώπινο πρόσωπο,το αστυνομικό δαιμόνιο και τα σηκωμένα μανίκια.

Αστυνομικός Διευθυντής Α.Δ. Θεσπρωτίας.
  • Γεννήθηκε το 1964 στο Λούρο Πρέβεζας.
  • Κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή το 1982 ως Ενωμοτάρχης.
  • Εξήλθε της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1988.
  • Υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες Ασφαλείας, Τάξης και Τροχαίας (Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης, Α.Δ. Έβρου, Α.Δ. Χαλκιδικής, Α.Δ. Πρέβεζας, Επιτελείο Α.Δ. Ιωαννίνων και τελευταία ως βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου από όπου και προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε ως Αστυνομικός Διευθυντής στην Α.Δ. Θεσπρωτίας).
  • Είναι γνώστης αγγλικής μέσης βαθμίδας και τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Τμήμα Οικονομικό).
  • Είναι έγγαμος και πατέρας 4 τέκνων.
Ανέλαβε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας φέροντας το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της Ηγουμενίτσας αλλά έκανε και τους εμπόρους του θανάτου να παραμιλούν και να τρέμουν. Χαρακτηριστική η τότε δήλωσή του.

Η Αστυνομία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία της σώμα έντιμων και ικανών αστυνομικών και εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν από την πλευρά μου, ώστε οι αστυνομικοί να είναι δίπλα στον πολίτη, ο οποίος είναι πιο πολύ φοβισμένος σήμερα. Δεν θα ακολουθούμε τα γεγονότα εδώ στην Θεσπρωτία, αλλά θα είμαστε δίπλα στον πολίτη.

Είναι ο Ταξίαρχος που μαζί με τους συνεργάτες του Αστυνομικούς μέσα σε διάστημα δύο μηνών Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2013 κατάφερε το μεγαλύτερο πλήγμα στα ΚΑΡΤΕΛ των εμπόρων του θανάτου από την Αλβανία.

Έναν τόνο και οχτακόσια κιλά (1.800) ινδικής κάνναβης κατάφερε να κατασχέσει ενώ πάνω από 40 άτομα αλλοδαπούς και ημεδαπούς οδήγησε στην δικαιοσύνη.Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηγουμενίτσας είναι η πρώτη Διεύθυνση πανελλαδικά με τις περισσότερες συλλήψεις και τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών σε δύο μήνες.Ξεπέρασε σε κιλά και συλλήψεις και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων όπου ανήκει η Θεσπρωτία.

Πάντα με σηκωμένα τα μανίκια 24 ώρες το 24ωρο σχεδόν βρίσκεται στο γραφείο του ενώ καθημερινά δέχεται τους πολίτες ακούγοντας τα παράπονά τους. Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση ενός γέροντα περνώντας μπροστά από τον σκοπό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, ο Γιώργος είναι καλά; Είναι εδώ; Ο σκοπός απορημένος τον ρώτησε ποιος Γιώργος; Και ο γέροντας απορημένος του απαντά ο Διοικητής δεν τον γνωρίζεις;

Είναι ο δικός τους «Γιώργος» ο Γιώργος ο οποίος γνωρίζει με τα μικρά ονόματα όλους τους Αστυνομικούς του Νομού του καθώς και των υπολοίπων νομών της Ηπείρου αφού υπηρέτησε σχεδόν σε όλη την Ήπειρο.

Γνωρίζει όμως και τα μικρά ονόματα των πολιτών αφού καθημερινά γίνεται αποδέκτης παραπόνων και σε όλους δίνει μια λύση,όλοι φεύγουν από το γραφείο του χαμογελώντας γνωρίζοντας ότι το παράπονό τους εισακούσθηκε και η λύση του θα είναι άμεση.

Δύστροπος και αγύριστο κεφάλι καθ ότι Ηπειρώτης,αφού κατεβάζει τα μανίκια του μόνον όταν αποχωρεί από το γραφείο του όπως μας εκμυστηρεύθηκαν οι συνεργάτες του δεν αφήνει καμμιά πληροφορία στον κάδο απορριμάτων.

Παλιός Αξ/κός με μοντέρνες αντιλήψεις.

Για τον Λελοβίτη η Αστυνομία είναι ΑΓΑΠΗ,η Ασφάλεια ΕΡΩΤΑΣ και τα ναρκωτικά ΚΑΨΟΥΡΑ.

Οι επιτυχίες του Λελοβίτη είναι πάµπολλες, όµως µεγάλος είναι και ο αριθµός των «εσωτερικών εχθρών» του.

Τελευταίες δύο μεγάλες επιτυχίες του Ταξίαρχου και των συνεργατών του προ μιας περίπου εβδομάδος ήταν σε διάστημα λιγότερο από δώδεκα ώρες η σύλληψη του υπαλλήλου της Εισαγγελίας Αθηνών με το κρατικό αυτοκίνητο και τα 150 κιλά ινδικής κάνναβης καθώς και τριών ημεδαπών με 340 κιλά ινδικής κάνναβης κρυμμένα μέσα σε ένα αγροτικό με ζωοτροφές.

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία του Ταξίαρχου Γ.Λελοβίτη και των συνεργατών του ήτανε η χθεσινή ημέρα 02/03/2013 (δύο θα μπορούσαμε να γράψουμε εδώ) μία η σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού μετά από καταδίωξη από την Ηγουμενίτα μέχρι την Αμφιλοχία με 110 κιλά ινδικής κάνναβης την ώρα που τα μάτια των υπολοίπων Αξ/κών ήταν στραμμένα στις κρίσεις,και μία δεύτερη επιτυχία για τον ίδιο ότι ο Ταξίαρχος Γ.Λελοβίτης τοποθετήθηκε ως Ταξίαρχος ξανά στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Ο Γιώργος Λελοβίτης είναι ο Ταξίαρχος που σε δύσκολες εποχές, έβαλε την λέξη «καθήκον» πάνω απ' όλα και δίνει μαζί με τους συνεργάτες του καθημερινά τη μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας. Συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστα μέσα.

Ένας Ταξίαρχος που κέρδισε το στοίχημα.

Από το Facebook