15/3/13

Μαθήματα ἀλβανικῆς γλώσσης καί ἱστορίας σέ παιδιά λαθρομεταναστῶν ἀπό τόν Δῆμο Χανίων


Φτάσαμε στο σημείο μία ”τυχαία” δημοτική σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Σούδας, που έλαβε μόλις 677 ψήφους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, να επιβάλει εξωτερική και εσωτερική πολιτική σε όλη την χώρα. Και ενώ η συγκεκριμένη είδηση κάνει το “γύρο” του διαδικτύου, ωστόσο κανένας αρμόδιος πολιτειακός παράγοντας δεν δείχνει να ευαισθητοποιείται.
Όπως δηλώνει στο creteplus.gr, η ίδια η κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, Δημοτική Σύμβουλος Χανίων και αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, πρόθεση του Δήμου Χανίων, είναι η ενίσχυση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας με κάθε πρόσφορο μέσο , καθώς και η υποστήριξη κι ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι οικονομικοί μετανάστες. Τα παιδιά τους, τα περισσότερα  από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να μάθουν την μητρική τους γλώσσα  και ο Δήμος Χανίων συμβάλει στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής. (όπερ σημαίνει πως αφού το αποφάσισε η κυρία Χατζηδάκη, έτσι απλά και το εφαρμόζει)  
Και την ίδια ώρα που η παιδεία στην Βόρειο Ήπειρο πάει από το κακό στο χειρότερο ο Δήμος Χανίων κόπτεται να μάθουν την μητρική τους γλώσσα τα παιδιά των αλβανών. Και απ’ ότι φαίνεται,μόνο τους τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας δεν ήταν αρκετά γι’ αυτό στο πρόγραμμα διδασκαλίας των αλβανόπαιδων εντάχθηκε και η εκμάθηση της ιστορίας της Αλβανίας!!!

Της διαστρεβλωμένης ιστορίας των Αλβανών που θέλουν να παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη ως αλβανικά. Έτσι συνεχίζονται τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Europe for Diversity, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων. Οι μικροί μαθητές, ηλικίας 6-12 χρονών, διδάσκονται αλβανική γλώσσα και ιστορία (!) από εκπαιδευτικούς αλβανικής καταγωγής (!), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Άραγε στα μαθήματα του Δήμου Χανίων διδάσκεται και το ανύπαρκτο ζήτημα των Τσάμηδων; Οι αλβανοί «εκπαιδευτικοί» λένε στα αλβανόπουλα ότι η μεγάλη Αλβανία φτάνει μέχρι… τα Σπάτα;(πηγή)