4/3/13

Ανω κάτω το Βαρβάκειο Πειραματικό-Γονείς εναντίον διευθύντριας.


 Προφανώς το δημοσίευμα που βγήκε απ' το Βαρβάκειο στην εφημερίδα "Δημοκρατία" δεν αφορά το συγκεκριμένο σχολείο αλλά το Πειραματικό Σχολείο του Παν/μίου Αθηνών.

Οργισμένοι οι γονείς των μαθητών ζητούνταν άμεση απομάκρυνση της διευθύντριας (!) του σχολείου. Ένα βήμα πριν από τη διάλυση βρίσκεται το Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, το οποίο εποπτεύεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Αιτία, η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Δανίλη, η οποία φέρεται ότι έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος πέντε καθηγητών προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός σχολείου. Πρόκειται για διδάσκοντες οι οποίοι, κατά γενική παραδοχή μαθητών και γονεων, διαθέτουν τα σοβαρότερα προσόντα, με διδακτορικά και μεταπτυχιακά διπλώματα, αλλά τυγχάνει όλοι τους να πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Μάλιστα, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, θεωρώντας αναληθή και συκοφαντικά όσα τους καταλογίζει η διευθύντρια του σχολείου, έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις για να προστατέψουν την επιστημονική και επαγγελματική τους πορεία .
Οι απειλές και οι ύβρεις
Τα καμώματα της διευθύντριας, όπως καταγγέλλεται, δεν σταματούν όμως εκεί. Οι μαθητές ισχυρίζονται ότι έχουν δεχτεί ύβρεις, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν στοχοποιηθεί επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη, με απειλές για επιπτώσεις στη βαθμολογία τους. Κατά καιρούς, στο στόχαστρο της κυρίας Δανίλη έχουν βρεθεί και οι γονείς, τους οποίους έχει τρομοκρατήσει με ανυπόστατες φήμες, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, ότι τα παιδιά τους δρουν σε παρακρατικές ομάδες. Επιπλέον, οι μαθητές καρφώνουν τη διευθύντρια ότι τους παρότρυνε σε αποχή από συγκεκριμένα μαθήματα, ώστε το γεγονός να αποτελέσει αιτιολογία για την απόλυση των καθηγητών που τα δίδασκαν.
Γονείς και μαθητές ζητούν την άμεση απομάκρυνση της κυρίας Δανίλη από τη θέση της διευθύντριας, καθώς όχι μόνο δεν έχει καμία διοικητική ικανότητα , αλλά επέβαλε ένα κλίμα τρομοκρατίας . Το ίδιο αίτημα θέτουν και για την υποδιευθύντρια Πόπη Σουρή, την οποία κατηγορούν για σκευωρίες, ύβρεις και κατασυκοφάντηση .
Η ανάγκη απομάκρυνσής τους γίνεται πλέον ακόμα πιο επιτακτική, δεδομένων των τροποποιήσεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να ξαναγίνουν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία θύλακες αριστείας. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο στο Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο θέτουν ως βασική προϋπόθεση την αλλαγή των προσώπων που βρίσκονται στις διευθυντικές θέσεις. 

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ