14/3/13

«Ὁ νέος φόρος θά ὁδηγήσῃ σέ «δήμευσι» τῶν περιουσιῶν»


Δήμευσις περιουσιῶν δέν γίνεται. Δέν ὑπάρχει νόμος στό Ἑλληνικό Δίκαιο πού νά γράφῃ ὅτι ὁποιαδήποτε περιουσία Ἕλληνος πολίτου δύναται νά δημευθῇ γιά ὁποιοδήποτε λόγο.
Νά κατασχεθῇ, ναί. Νά βγῇ στόν πλειστηριασμό, ναί. Δήμευσις ὅμως δέν γίνεται.
Ὑπάρχει, βεβαίως, ὁ ἐκβιασμός τῆς φυλακίσεως, λόγω τοῦ ὅτι ἔγινε ποινικό ἀδίκημα ἡ μή πληρωμή τῶν ληστρικῶν φόρων ἀλλά οἱ περιουσίες τῶν Ἑλλήνων πού θά κατασχεθοῦν δέν πρόκειται νά φέρουν κανένα εἰσόδημα στόν κρατικό προϋπολογισμό.
Ἄρα, τί νόημα ἔχει ἡ φυλάκισι τῶν «φοροφυγάδων»; Ὁ νοῶν νοείτω….
Μείωση 50% στη φορολογητέα αξία των ξενοίκιαστων ακινήτων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ
Μείωση της φορολογητέας αξίας κατά 50% για τα ξενοίκιαστα ακίνητα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με σημερινή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη φορολογία ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι η ειδοποιός διαφορά του νέου φόρου που σχεδιάζεται με το “χαράτσι”, είναι ότι αυτός θα επιβληθεί και στα μακροχρόνια απονεκρωμένα ακίνητα, δηλαδή ξενοίκιαστα καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κατοικίες καθώς και οικόπεδα, αγροτεμάχια, αγνοώντας την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου πολίτη.
«Αποτέλεσμα θα είναι η “δήμευση” των περιουσιών τους μέσω των πλειστηριασμών που θα επισπεύσει το δημόσιο, αλλά και η τιμωρία τους με πολυετείς φυλακίσεις, αφού η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία δεν διακρίνει αν η μη πληρωμή φόρων γίνεται από άρνηση, ή από αντικειμενική αδυναμία πληρωμής τους», καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ.(πηγή)