6/3/13

«Λουκέτο» σε 2.000 βενζινάδικα λόγω οικονομικής κρίσης .


wwwtopeiraxtiri.gr 5 «Λουκέτο» σε 2.000 βενζινάδικα λόγω οικονομικής κρίσης«Λουκέτο» έβαλαν περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φθάνει στο 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 75%, όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.
Στην ημερίδα τέθηκε επί τάπητος η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζήτημα με το οποίο συμφωνούν απόλυτα οι βενζινοπώλες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, προσθέτοντας μάλιστα, “επιτέλους θα μπει ένα νοικοκύρεμα στην αγορά”. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι όσοι πρατηριούχοι δεν τηρήσουν τις προθεσμίες και δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάκληση της άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου 2013, λήγει η προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας -μεταξύ άλλων-, ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό η νομοθεσία για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις που απασχολούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.


diaforetiko.gr