13/2/13

Ἔκθετη ἡ «κυβέρνησις». Δέν τήν πιστεύει πιά κανείςΤο 2014 αναθεωρείται ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν - Έκθετη η κυβέρνηση, δεν την πιστεύει πια κανείς

Όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι ο κ. Μέργος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις, λέγοντας ότι είναι πολύ υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν , μετά την ξεκάθαρη και έγγραφη δήλωση του κ. Όλι Ρεν.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών Πουπάκη και Χουντή, ανέφερε επακριβώς ότι θα αναθεωρηθεί το σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό για την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας''.

Με πολύ απλά λόγια, ο κ. Μέργος ήξερε απόλυτα τι έλεγε.
Απλά το είπε πριν ετοιμάσει το Βερολίνο και η τρικομματική κυβέρνηση το πακέτο συσκευασίας της μείωσης , ακόμα περισσότερο, του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Μέσα από αυτό το μπαράζ φόβου, στόχος είναι να παραλύσει κάθε αντίδραση. Να είναι ευχαριστημένος ο καθένας αρκεί να έχει ένα μισθό και να δουλεύει.
Έστω και αν αυτός ο μισθός είναι 350 και 400 ευρώ το 2015.
Ο κ. Σαμαράς είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τα σχέδια των δανειστών για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.
Η χθεσινή αντίδρασή του είναι χαρακτηριστική. Αντί να πάρει σαφή θέση, αντί να αποπέμψει τον κ. Μέργο, επέβαλλε.... απαγόρευση δηλώσεων από όλους τους γενικούς γραμματείς.
Θα επιβάλλει ανάλογη απαγόρευση και για τους υπουργούς άραγε;
Γιατί τα όσα είπε ο κ. Βρούτσης για νόμο που θα επιβάλλει περιορισμούς στις απεργίες, δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Και θα αποδειχθεί.