14/2/13

Στενές επαφές ΣΥΡΙΖΑ - ΗΠΑ μέσω συνάντησης Τσίπρα - Ρούμπιν


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δει των αμερικανό αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών πρόσφατα και στις ΗΠΑ.

Νέα συνάντηση με τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Ερικ Ρούμπιν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, είχε την Τετάρτη ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης που είχε γίνει στην Ουάσιγκτον κατά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Με βάση αυτό, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ένα ακόμη βήμα στις επαφές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα υπερατλαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων, παρά το γεγονός ότι αυτές ακριβώς οι επαφές προξένησαν μεγάλη εσωκομματική ένταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Το γεγονός πάντως ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του κ. Ρούμπιν στην Αθήνα λόγω μίας μείζονος σημασίας συμφωνίας για το ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δίαυλοι αμερικανικής κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς εθιμοτυπικές.

tovima.gr