1/2/13

Άγκυρα: Δύο νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ


Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, που σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία. 

Δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλη σώματος που βρέθηκαν διασκορπισμένα έξω από την δευτερεύουσα είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας, υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας νεκρός είναι φρουρός της πρεσβείας και ο άλλος ο δράστης.

Η βόμβα φαίνεται πως εξερράγη στο χώρο της εισόδου, όπου ελέγχονται οι επισκέπτες της πρεσβείας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ειδικά δωμάτια ασφαλείας.

Στην πρεσβεία έσπευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούμ Σινιρλίογλου, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την περιοχή, καθώς εκεί κοντά βρίσκονται επίσης η γαλλική και η γερμανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου. Από την έκρηξη, έσπασαν τα τζάμια ενός ιρανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, που βρίσκεται απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία.

Έκρηξη μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Εκτός από τη ζωντανή βόμβα υπάρχουν και άλλοι νεκροί, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και στο κτίριο της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που δημοσιεύει η Μιλλιέτ (14:34), υπάρχουν δυο νεκροί (ο ένας είναι ο καμικάζι και ο άλλος προσωπικό ασφαλείας) και τέσσερις τραυματίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.tanea.gr