28/2/13

Η Τρόικα ζητά την απόλυση των 130 εφοριακών που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό!


Κόκκινη κάρτα» στο υπουργείο Οικονομικών βγάζει η Τρόικα, η οποία στην έκθεσή της διαπιστώνει ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την ίδια ώρα που η η αυτονομία που θα δινόταν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται προς το παρόν στα χαρτιά με κίνδυνο να μη δοθεί τέλος «ούτε στις πολιτικές επεμβάσεις, ούτε στη διαφθορά».

Οπως αναφέρει το imerisia.gr, η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα.

Η Τρόικα στην έκθεσή της αναφέρει πως οι έλεγχοι των δηλώσεων πόθεν έσχες των υπαλλήλων αυτών θα ξεκινήσουν σύντομα τονίζοντας πως για να είναι αποτελεσματικοί οι έλεγχοι αυτοί «απαιτείται η συνακόλουθη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων οι οποίες θα φτάνουν έως και την ποινή της απόλυσης» .

Η πρόταση της Τρόικα για απολύσεις των 130 υπαλλήλων είναι ξεκάθαρη ενώ συμπληρώνεται απο μια ακόμη σύσταση: Την άμεση πρόσληψη μέχρι το τέλος Μαρτίου 200 ελεγκτών από τον ιδιωτικό τομέα.

dete.gr