11/1/13

Ταυτοποιήθηκε το DNA του 29χρονου που πήρε προθεσμία


Με γενετικό υλικό, που βρέθηκε σε πέντε όπλα, τα οποία είχαν εντοπισθεί θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ταυτίζεται το DNA του 29χρονου, που συνελήφθη χθες στην Κορινθία από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο 29χρονος φοιτητής της γεωπονίας, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε και πήρε την Πέμπτη προθεσμία από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε η Αστυνομία στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, εφέτη ανακριτή κ. Μόκκα, αποτυπώματα του 29χρονου βρέθηκαν σε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν καταδικασμένοι ως μέλη της οργάνωσης σε Αθήνα και Βόλο, ενώ ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του σε κουτί με οπλισμό που είχε εντοπιστεί, ύστερα από καταγγελία, στην Πολυτεχνειούπολη.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Χρήστος Μανούρας, τα όπλα είχαν βρεθεί, στις 18 Νοεμβρίου του 2011, θαμμένα στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης μέσα σε κουτί και σακούλα, ύστερα από υπόδειξη πολίτη. Πρόκειται για δύο περίστροφα Magnum 357, δύο πιστόλια και ένα αυτόματο υποπολυβόλο Οuzi.

Από την έρευνα, που έγινε τόσο στην Κορινθία όσο και σε διαμέρισμα, όπου διέμενε ο 29χρονος, φοιτητής της Γεωπονικής, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, δεν βρέθηκαν κάποια αξιόλογα αντικείμενα.

Ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε χωριό της Καρδίτσας, που επισκεπτόταν συχνά ο 29χρονος και έμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.

Στο μεταξύ, συμπληρωματική απολογία έδωσε στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο κατηγορούμενος για τη ληστεία της Πάρου, σχετικά με στοιχεία για εμπλοκή του στην τρομοκρατική οργάνωση.


news.gr.msn.com