14/1/13

Χρυσή Αυγή εναντίον εθνικιστών (;;;)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διαβάστε εδώ την απάντηση της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Για το «κράξιμο» του Τούρκου πρόξενου στην Καβάλα

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μετά τη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας για την επίσκεψη στη μακεδονική πόλη του Τούρκου πρόξενου της Κομοτηνής, φυσικό ήταν να ξεσπάσει ένας κακός χαμός. Και κάποια από τα τοπικά ΜΜΕ καταδίκασαν την ενέργεια αυτή και φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τη δράση των Ελλήνων πατριωτών. Αυτό όμως που κανείς δεν περίμενε, ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην κίνηση αυτή. Το συγκεκριμένο κόμμα, με ανακοίνωση της περιφερειακής οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όχι μόνο διαχώρισε τη θέση του κόμματος από τη δράση αυτή, κάτι το οποίο θα ήταν ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά με σκαιούς χαρακτηρισμούς καταδίκασε εν συνόλω την ύπαρξη και τη δράση της κίνησης των πατριωτών της Καβάλας.

Όχι μόνο τους χαρακτήρισε γκροτέσκους, αλλά θεώρησε ότι δράσεις σαν και αυτές διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό!!! Ναι, καλά ακούσατε! Η ΧΑ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι διαμαρτυρίες κατά των Τούρκων-οργάνων της Άγκυρας, εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό! Τελικά, φαίνεται ότι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει δίκιο όταν φωνάζει ότι μας ψεκάζουν και ειδικά μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου, οι δόσεις των ψεκασμών πρέπει να είναι ισχυρότερες. Η ΧΑ χρειάστηκε έξι μήνες κοινοβουλευτικής παρουσίας, για να καταδικάζει τις ενέργειες των Ελλήνων πατριωτών. Σε ένα χρόνο τι θα κάνει;
Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο απαράδεκτο, πέρα από την ηθική του διάσταση, γιατί στο παρελθόν όποτε η ΧΑ πρόβαινε σε κάποια δυναμική ενέργεια (να θυμίσουμε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας έξω από το Intercontinental, το 2000, τα επεισόδια στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σημίτη το 2005 στην οδό Πειραιώς και άλλα ανάλογα), δικαίως τότε καταδίκαζε τους άλλους πατριώτες πως τάχα δεν της συμπαραστέκονταν. Σήμερα, η μεταλλαγμένη κοινοβουλευτική της έκφανση, όχι μόνο δεν συμπαραστέκεται στους πατριώτες της Καβάλας, αλλά τους κατηγορεί και προσπαθεί να τους γελοιοποιήσει. O tempora o mores (ω καιροί ω ήθη), θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η ΧΑ, θέλει να ποδηγετήσει τον πατριωτικό χώρο και να λειτουργήσει ως νταβατζής σε αυτόν. Γι' αυτό και ενοχλείται από τις συχνές και πυκνές δράσεις όπως αυτές της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας και άλλων εθνικών ομάδων. Λειτουργεί όπως παλαιότερα προσπάθησε να λειτουργήσει το ΚΚΕ στην αριστερά. Ας δει λοιπόν τα χαΐρια του ΚΚΕ σήμερα η ΧΑ, ας προβληματιστεί και ας αφήσει κατά μέρος τις καταδικαστικές ανακοινώσεις. Επειδή, τέλος, θεωρούμε ότι οι εθνικιστές και οι πατριώτες μπορούν να κρίνουν τα πράγματα από μόνοι τους, σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΧΑ:

Τίτλος: Για μία ακόμη φορά κατηγορείται η Χρυσή Αυγή για γεγονότα στα οποία δεν συμμετείχε


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες και το κόστος που προκύπτει από τις δικές της ενέργειες, και μάλιστα εις το ακέραιο. Εμείς οι Χρυσαυγίτες είμαστε κύριοι των λόγων και των έργων μας. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθούμε είτε να αποδεχθούμε κατηγορίες που αφορούν στα πεπραγμένα διαφόρων «πατριωτικών ομάδων» και «κινήσεων», οι οποίες αναλώνονται -κυρίως- σε άσκοπες, αλλά και αψυχολόγητες ενέργειες «πατριωτικής» επιδειξιομανίας.

Κάποιες απ' τις ομάδες αυτές αποτελούν διαχρονικό βραχνά για εμάς τους Χρυσαυγίτες, μιας και με την κακέκτυπη (ή μάλλον γκροτέσκ) δράση τους, εκθέτουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, προσδίδοντάς του χαρακτήρα σπουδαιογελοίας γκρούπας πολιτικά ανερμάτιστων τραμπούκων ή χουλιγκάνων. Ο σημαντικότερος όμως λόγος ύπαρξης τέτοιων «κινήσεων», ήταν και παραμένει ο εγκλωβισμός νέων και απονήρευτων Ελλήνων με δυνατό το πατριωτικό αισθητήριο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σύρεται από τις ηγεσίες των συλλόγων σ' έναν απολίτικο και άνευ ιδεολογικού περιεχομένου ακτιβισμό που, εκτός από άστοχος, μπορεί να αποβεί και εθνικά επιζήμιος...

Ένα τέτοιο περιστατικό φτηνού κι' ανέξοδου εντυπωσιασμού, που έδωσε λαβή για διάφορα σχόλια στα τουρκικά Μ.Μ.Ε., έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στο Δημαρχείο Καβάλας, κατά την επίσκεψη του τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ στην πόλη μας. Κατά την επίσκεψη του προξένου η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας» επετέθη στον πρόξενο εξαπολύοντας βρισιές εναντίον του και φτύνοντας... το αυτοκίνητό του. Κοινώς, μην μπορώντας να χτυπήσουν τον γάιδαρο, χτυπήσαν το σαμάρι.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών ήταν να κατηγορηθεί η Χρυσή Αυγή, παρότι ουδεμία σχέση είχε με το συμβάν, και να λοιδορηθεί η χώρα μας γενικά. Για μία ακόμη φορά η «απροσκύνητη» ηγεσία του εν λόγω συλλόγου μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για το διπλό κατόρθωμά της, δηλαδή να κατηγορηθεί (άνευ λόγου και αιτίας) για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή και να εκτεθεί (διπλωματικά και όχι μόνον) ολόκληρη η χώρα. 

Συγχαρητήρια!


1 σχόλιο:

  1. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, το κίνημα πάντα αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του. Λογικό είναι οι Χρυσαυγίτες να αντιδρούν αρνητικά για συλλόγους που δεν βγαίνουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή και επαναπαύονται στο να πέφτουν οι ευθύνες των πράξεων τους σε άλλους (στην προκειμένη περίπτωση στη Χρυσή Αυγή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή