13/1/13

"Θα επιχειρήσω να του αλλάξω γνώμη για την Ελλάδα"


Γέφυρες επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό πολιτικό κόσμο φαίνεται ότι θέλει να κτίσει ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας,  του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στη Ντόιτσε Βέλλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων» ανάμεσα «στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο» και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις».
Για τη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος, που επιβάλει αυτή την ομαλοποίηση των σχέσεων:
«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ' αρχάς».
Στην ερώτηση αν θα ήταν διατεθειμένος να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας απαντά καταφατικά, αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο.
«Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμούς της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση» λέει.


ΠΗΓΗ
defencenet.gr