14/1/13

Κήδεψαν πάλι οἱ Σκοπιανοί τήν Ἑλλάδα σέ καρναβάλι

Κήδεψαν πάλι οἱ Σκοπιανοί τήν Ἑλλάδα σέ καρναβάλιΚαι φέτος δεν έλειψαν οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας. στο καρναβάλι της πόλης  Βέβτσανη στα Σκόπια.
Μεταμφιεσμένοι Σκοπιανοί, περιέφεραν τον … τάφο της χώρας μας,  σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και την ένδειξη «Yunanistan»  και «Hell-ass» (φωτογραφίες απο www.history-of-macedonia.com).
Στην καρναβαλική παρέλαση, εμφανίστηκαν και πανό με χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και με τον 16ακτινο ήλιο της Βεργίνας
Πέρυσι  η «κηδεία της Ελλάδας», όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της καρναβαλικής εκδήλωσης, όπου  παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία – Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να
ονομαστεί – στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830  – 2011 Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία…» Μάλιστα, μεταξύ των «πενθούντων» στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.
Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο…
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/01/image2904.jpeg
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/01/image2905.jpeg

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/1/13 18:01

    ASTOYS NA HERONTE MEHRI TON IOYNIO POY GITONES TOYS THA TOYS APOKEFALIZOYN KE EMIS THA KITAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/13 19:27

    Αυτό θέλουν όλοι στην ευρώπη θα τους αφήσουμε ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή