11/1/13

Η λύση του Μπερλουσκόνι για την ανεργία


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι μια από τις «λύσεις» για να καταπολεμηθεί η ανεργία είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους με τη χορήγηση «φοροαπαλλαγής» ως και πέντε ετών σε αυτές.

Μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno, ο Ιταλός μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «όποια επιχείρηση προσλάβει έστω και έναν εργαζόμενο με σύμβαση αορίστου χρόνου για τα επόμενα τέσσερα ή και πέντε χρόνια δεν θα πρέπει να πληρώσει φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα καταβάλλονται από το κράτος».

Ο Μπερλουσκόνι παραδέχθηκε ότι το μέτρο αυτό θα συναντήσει αντιδράσεις, αφού «πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα είδος 'μαύρης' εργασίας».

Εξάλλου αναφερόμενος εκ νέου στην κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι, που παραμένει πρωθυπουργός σε υπηρεσιακό ρόλο, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «απέχει εντυπωσιακά από την πραγματικότητα, διότι δεν κατάφερε να κατανοήσει την απελπισία μεγάλου αριθμού πολιτών και συνέχισε να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές εντολές, υπό γερμανική καθοδήγηση».

news.gr.msn.com