15/1/13

Θα αποβάλλονται από την Ολομέλεια βουλευτές με φόρμες, κοντομάνικα και... έξαλλα συνολάκια


Σαφή και αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής και αντιπρόεδρος του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ. Μαρκογιαννάκης συγκάλεσε το όργανο προκειμένου να επισημάνει ότι υπάρχουν σαφή σημεία παρεκτροπής κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας σε ότι αφορά τις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται και είναι προκλητικές και οξύτατες καθώς και στις εντυματολογικές επιλογές ορισμένων βουλευτών, ανδρών και γυναικών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων και ζήτησε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του κοινοβουλίου ότι δεν είναι αποδεκτές εκφράσεις όπως «συμμορία», «κυβέρνηση Τσολάκογλου» και «νενέκοι». Σε πρώτη φάση θα δίνεται εντολή να διαγράφονται από τα πρακτικά και θα ακολουθούν συστάσεις.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι δεν είναι αποδεκτές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας εμφανίσεις με φόρμες, με κοντομάνικα μπλουζάκια και -ειδικά για τις γυναίκες-σύνολα προκλητικά όπως σούπερ μίνι ή έξωμες εμφανίσεις.

Για το δεύτερο αυτό θέμα δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει στο προεδρείο της Βουλής να αποβάλλει από την αίθουσα όποιον δεν συμμορφώνεται.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων στις επισημάνσεις αυτές.

iefimerida.gr