9/1/13

Εξηγήσεις έδωσαν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής εξηγήσεων, στους οικονομικούς εισαγγελείς, των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ».

Τα τρία πρόσωπα, που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος, παρέδωσαν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας».

«Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το "όχι" (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι "όχι"».

Εν τω μεταξύ, για συμπληρωματικές εξηγήσεις κάλεσαν οι εισαγγελείς τούς δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία της έρευνας για τη νόθευση της λίστας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι κύριοι Καπελέρης και Διώτης δεν καλούνται να λογοδοτήσουν για νέο αδίκημα, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για τα οποία έχουν ηδη διατυπώσει εγγράφως τις θέσεις τους. Και οι δύο, πάντως, ζήτησαν προθεσμία για τις συμπληρωματικές καταθέσεις τους, ώστε να ενημερωθούν για το νέο υλικό που έχει συγκεντρωθεί.