11/1/13

ΔΥΠΕ Κρήτης: Λεφτά υπάρχουν!


Στην Ελλάδα των περικοπών και του "κουρέματος" των εξόδων - ακόμη και εκεί που δε "σηκώνει" - κάποιοι δημόσιοι φορείς εξακολουθούν να ζουν ... σε άλλη εποχή και να αφήνουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για περιορισμό των εξόδων τους!

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που δε διανοείται να μετακομίσει ούτε για χάρη της καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών της.

Όπως αποκαλύπτει το Cretalive, η νέα διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης παραπέμπει στις καλένδες διαδικασία που είχε κινήσει ο πρώην υποδιοικητής Γ.Φραγκιαδάκης για μετακόμιση των υπηρεσιών της ΔΥΠΕ σε χώρο που είχε συμφωνηθεί να παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο, διαδικασία που θα εξοικονομούσε στα ταμεία του κράτους, ούτε λίγο ούτε πολύ περί τις 8.000 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΥΠΕ και το Πανεπιστήμιο, οι υπηρεσίες της ΔΥΠΕ και οι 35-37 υπάλληλοίθ της θα μετακόμιζαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρου Κνωσού, με τη μοναδική υποχρέωση να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του χώρου που θα χρησιμοποιούσαν, με το ποσό να ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ το μήνα.

Η νυν διοίκηση, ωστόσο, δεν προχωρά στην έκδοση απόφασης περί αποδοχής της πρότασης του Πανεπιστημίου, απόφασης απαραίτητης για να εκδοθεί η σχετική άδεια (το κόστος των 50.000 ευρώ για την οποία, σημειωτέον, θα επωμιστεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης) και προτιμά να παραμείνει στο κέντρο, στα γραφεία της οδού Σμύρνης.

Η διαφορά στο κόστος υπολογίζεται περίπου στις 8.000 ευρώ, καθώς αν και είχε επιτευχθεί μείωση του ενοικίου από τις 18.000 ευρώ μηνιαίως (!) στις 11.000 (!) και πάλι το ποσό μακράν απέχει από τις 3.000 ευρώ που θα ξόδευε η ΔΥΠΕ, αν μετακόμιζε στη λ.Κνωσού.
Μάλλον, τελικά, λεφτά ... όντως υπάρχουν - τουλάχιστον όσο ο λαός πληρώνει!

Τί απαντάει ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ

'Αγνοια δηλώνει για το θέμα ο ΔΥΠΕάρχης, Αντώνης Γρηγοράκης. Σε δηλώσεις του μετά τις αποκαλύψεις του Cretalive ανέφερε: "Δεν έχω ενημερωθεί. Θα ενημερωθώ και να'στε σίγουροι ότι θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις".

cretalive.gr