28/1/13

Ανδρέας Λοβέρδος: Να φύγει άμεσα η χώρα από το ΔΝΤ ... Τώρα τι να πεις γι αυτόν !!!«ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Την ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τη 

συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και ιδρυτής της ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.


Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: 

«Η διαφωνία μου δεν αφορούσε τον ίδιο το μηχανισμό, που τον στηρίξαμε ομόφωνα τον Μάιο του 2010 αλλά τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτόν. Οι λόγοι απεμπλοκής μας από το ΔΝΤ είναι προφανείς και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς Ε.Ε. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης της Ελλάδας πρέπει να είναι αμιγώς ευρωπαϊκός. Ούτε χρήματα προσφέρει το ΔΝΤ, σε σχέση με αυτά που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, ούτε στην παρακολούθηση του προγράμματος παίζει ενεργό ρόλο, ενώ δημιουργεί διαρκώς προβλήματα». 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι δεν θα πάει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ακόμη και αν προσκληθεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέες οριζόντιες περικοπές. 

«Δεν θα ψηφίσω άλλες οριζόντιες περικοπές. Το έκανα ήδη τέσσερις φορές κάτω από συνθήκες εκβιασμού για να μην πτωχεύσει αλλά και για να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Έως εδώ λοιπόν. Θα ψηφίσω όμως όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να δοθεί η μάχη κατά της ύφεσης».


http://nea-arxh-news.blogspot.gr