17/1/13

Ψευδο-ψηφοφορία: Που κατάντησαν την "δημοκρατία"ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ - ANHKOΥΣΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ


Αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά και μεταξύ προέδρου της Βουλής και κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) η διαδικασία παραπομπής των υπευθύνων της πλαστογραφίας και της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ να γίνει σε μια συνεδρίαση, με 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες -μία για κάθε πρόταση-  και με συνολικά 7 κάλπες!
Δηλαδή, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της πλειοψηφίας (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Θα στηθεί μία κάλπη για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή την περίπτωση θα στηθούν 2 κάλπες όσες δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος). Στο τέλος θα ακολουθήσει η πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής με 4 κάλπες (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρεου, Λ. Παπαδήμο).

Να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις 3 ψηφοφορίες, αν και, όπως αναφέρει η ΚΟ της ΝΔ, «εμείς θα συμμετέχουμε εως το τέλος. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης».
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις 6 το απόγευμα.
Πρόκειται για πρωτοφανείς διαδικασίες στα κοινοβουλευτικά χρονικά, που μπροστά τους ωχριά η περίπτωση των "χρωματιστών, πλην ομοιόμορφων" ψηφοδελτίων του 1985. Και όλα αυτά για να γλιτώσει ο Γιώργος Παπανδρέου την παραπομπή και ο Ε.Βενιζέλος την πιθανή παραπομπή και την σίγουρη ξεφτίλα, αφού θα πάρει οπωσδήποτε περισσότερες από 135 ψήφους (άθροισμα εδρών αντιπολίτευσης) η πρόταση πραπομπής του.
Είναι απόδειξη της αναπηρίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας το γεγονό ότι η κυβέρνηση επιδόθηκε σε μια σειρά πολιτικών μηχανορραφιών και βυζαντινισμών ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής κατά το δοκούν ή μάλλον παραβιάζοντας όλα αυτά τα ιερά για την δημοκρατία κείμενα, με ένα ύπουλο τρόπο, κάνοντας χρήση της πλειοψηφίας που διαθέτει. Τοσο σέβονται τους θεσμούς...
Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή επιμένουν στο να στηθούν 4 κάλπες, όσες δηλαδή και τα πρόσωπα, όπως γινόταν πάντα από το 1974 και μετά σε περιπτώσεις παραπομπής. Τώρα, αντί για τα πρόσωπα ... έχουμε προτάσεις!

ΠΗΓΗ defencenet.gr