21/1/13

Η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό


Ο τουρισμός, η βαριά "βιομηχανία" της Ελλάδας κινδυνεύει από τη δράση των τρομοκρατών ιδιαίτερα σε μια χρονιά που θεωρείται πολύ καλή για τη χώρα μας. Αυτή την εποχή κλείνονται οι μεγάλες συμφωνίες λέει στο Newsit o Σπύρος Γκίνης.

Η διάχυση του φόβου στην κοινωνία δεν είναι η μοναδική επίπτωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Παράγοντες της αγοράς διαμηνύουν πως οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μπορούν να είναι καταστροφικές.

Ήδη το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Σπύρος Γκίνης "η χρονιά φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή και από τις προκρατήσεις και από τα μηνύματα που παίρνουμε από τις εκθέσεις τουρισμού. Οι Γερμανοί είναι μια μεγάλη αγορά καθώς έχουν μαλακώσει οι εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο χωρών, οι Άγγλοι λόγω της ισχυροποίησης της λίρας θα είναι περισσότεροι, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί επίσης θα είναι περισσότεροι  Αυτές οι 5 αγορές μπορούν να δημιουργήσουν αύξηση ενός και ενάμιση εκατομμυρίου συνολικά.

Ο καθένας όμως δεν παίρνει τα παιδιά του ή τον σύντροφό του για να πάνε σε μια περιοχή που σκάνε βόμβες ή μολότοφ ή που ξεσκίζουν τα μάρμαρα των ξενοδοχείων. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους ανθρώπους που είναι στο σκοτάδι και από τους ανθρώπους που επίσης είναι στο δρόμο κάθε μέρα γιατί πρόοδος και ανάπτυξη στους δρόμους δε γίνεται.

Έχουμε μια όμορφη χώρα, ευνοημένη από το Θεό όπου δυστυχώς την κακομεταχεριζόμαστε. Αυτή την εποχή γίνονται όλες οι μεγάλες συμφωνίες. Όλοι μας πρέπει να σκύψουμε στη ανάπτυξη, να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να μη κοιτάμε η μια τάξη να επιβληθεί της άλλης.

Ο τουρισμός δίνει δουλειά που κυμαίνεται από 800.000 έως 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, έως και το τελευταίο νησάκι της Ελλάδας. Η Αθήνα το πληρώνει με τρίτη αν όχι τέταρτη χρονιά συνεχούς πτώσης. Να ευχηθούμε όλοι να υποδεχτούμε τους ξένους όπως αξίζει στη χώρα μας, με αγάπη για τον τουρίστα, όπως κάνουμε όταν φιλοξενούμε κόσμο μέσα στο σπίτι μας, πόσο μάλλον όταν μας πληρώνουν" είπε τέλος ο κύριος Γκίνης.

newsit.gr