26/1/13

Κύπρος: Η Τουρκία απομονώθηκε πολιτικά στο θέμα της ΑΟΖ


Η Κύπρος, χάρη στην πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, κέρδισε με το μέρος της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στο θέμα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχασε διπλωματικά, και πολιτικά απομονώθηκε».

Η πορεία υλοποίησης των σχεδιασμών της κυβέρνησης για να αναδειχθεί η Κύπρος διεθνές ενεργειακό κέντρο είναι χωρίς επιστροφή, είπε ο κ. Στεφάνου.

«Η χθεσινή υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες ΕΝΙ και ΚΟGAS αποτελεί ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου» ανέφερε.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προώθησε περαιτέρω το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Noble, επίσπευσε τη διερευνητική γεώτρηση, προχώρησε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και υπογράφει συμβόλαια εξόρυξης και εκμετάλλευσης που θα δώσουν στην Κύπρο και τον λαό της πλούτο και μεγάλη ανάπτυξη.

«Όλα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία δεν κατάφερε να εμποδίσει την υλοποίηση των ολοκληρωμένων σχεδιασμών της κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

news.gr.msn.com