12/1/13

Τα Σκόπια κατέχουν την πρωτιά στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων

Τα Σκόπια συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πρώτες, και η μόνη μαζί με την Κροατία Βαλκανικές χώρες-ΣΤΗ ΖΩΝΗ 1-, οι οποίες λειτουργούν όχι μόνο ως αφετηρία, ενδιάμεσος σταθμός αλλά και προορισμός για γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department«Η κυβέρνηση των Σκοπίων εκπληρώνει τα μικρότερα standards για την μείωση του εμπορίου ανθρώπινης σαρκός". Η κυβέρνηση των Σκοπίων σημειώνει η έκθεση με έμφαση "δεν δίωξε ποινικώς καμία ενέργεια που παραπέμπει σε τέτοιου είδους καταστάσεις". Ωστόσο, οι ίδιες αναφορές των αμερικανών στην ίδια έκθεση λένε ότι η διαφθορά συνεχίζει να παρακωλύει της προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα θύματα εμπορίου στο κρατίδιο των Σκοπίων είναι κυρίως από την Αλβανία και το Κόσοβο, ενώ αυτά που είτε έχουν καταγωγή από τα Σκόπια, είτε η χώρα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό έχουν προορισμό την Νότια Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. 
Ο τρόπος που λειτουργούν οι έμποροι, όπως αναφέρει η έκθεση, είναι κυρίως μέσω του ιδιωτικού τομέα, με ινστιτούτα ομορφιάς και άλλες παρεμφερείς "επιχειρήσεις". 
Η έκθεση καταγράφει την πρόοδο που που έχει συντελεστεί από τις κυβερνήσεις των 175 χωρών να καταπολεμήσουν το εμπόριο λευκής σαρκός, στοχεύοντας στην παγκόσμια αφύπνηση, αλλά και παρακινώντας τις κυβερνήσεις να παρούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

http://www.greekamericannewsagency.com

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος6/5/13 08:05

  Hey there! I could have sworn I've been to this website before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
  Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking and checking back
  frequently!

  Look at my page - gto120dlaocm402mfos02.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή