20/1/13

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν βρεθεί επί μία δεκαετία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων “επενδυτών”. Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού τελικά παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Η απόφαση ελήφθη το Δεκέμβριο του 2011, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Υπουργό Περιβάλλοντος τον πρώην 'Τσάρο της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου….


ο “γενναιόδωρος” Χρήστος Πάχτας φρόντισε (μέσω τροπολογίας του Ν.3220/28 Ιαν. 2004) να αναλάβει το κράτος την οικονομική υποχρέωση.
Πληροφορίες ότι ο Χρήστος Πάχτας απεκόμισε “μαύρο” χρήμα ως διοργανωτής του σύγχρονου δουλεμπορίου ακόμη ερευνώνται..
.
...συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων 2,2 εκατομμύρια για ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και 17,8 εκατομμύρια για μη καταβληθέντες μισθούς & αποζημιώσεις απόλυσης), αντί η κάλυψη των εκκρεμοτήτων της TVX Gold Inc. προς το Δημόσιο και τους 472 μεταλλωρύχους που έμειναν άνεργοι στα τέλη του 2003 να συμπεριληφθεί ως υποχρεωτικός όρος στη νέα σύμβαση παραχώρησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε...

Χρήστος Πάχτας : Αποπειράθηκε ανεπιτυχώς το 2004, ως Υφυπουργός Οικονομίας, να περάσει από το Κοινοβούλιο “φωτογραφική” τροπολογία αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων υπέρ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική. Στην περίπτωση της καναδικής εταιρείας εξορύξεων TVX Gold Inc. που, προτού εξαγοραστεί από την πολυεθνική Kinross Gold Corporation κήρυξε το παράρτημά της εν Ελλάδι σε πτώχευση, αφήνοντας χρέη ..
....αρκέστηκαν να αιτιολογήσουν την πράξη τους, επικαλούμενοι τον όρο “ανάπτυξη” και υπενθυμίζοντας την έλλειψη ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης…. η διετής διακυβέρνηση Παπανδρέου ευθύνεται για σωρεία νομικών και ηθικών εγκλημάτων.