12/1/13

Δίχως τέλος οι εξελίξεις γύρω από την επίμαχη λίστα


Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ, με την πολιτική αντιπαράθεση να βρίσκεται στο κόκκινο.

Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις παραπομπής του σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους.

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξε η ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο δικαστικό κομμάτι, οι οικονομικοί εισαγγελείς περιμένουν, την ερχόμενη εβδομάδα, για εξηγήσεις τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, μετά την αποκάλυψη βάσει των στοιχείων της νέας λίστας Λαγκάρντ, ότι το στικάκι, που παρέδωσε έχει ημερομηνία 8 Ιουλίου 2011, οπότε δεν είναι το ίδιο με αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, από τα στοιχεία που εχουν στη διάθεσή τους, επικεντρώνουν την έρευνα σε τρία πρόσωπα απο το στενό περιβάλλον τού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και στον πρώην επικεφαλής τού ΣΔΟΕ.

Η πραγματογνωμοσύνη από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για το επίμαχο memory stick (usb) που περιείχε την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ», προκειμένου να βρεθούν «τα ίχνη» και «η διαδρομή» που ακολούθησε, αναμένεται να γίνει μετά τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ ακόμη και «χάκερ» κλήθηκε να καταθέσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς για να τους βοηθήσει με τις γνώσεις τους.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου.

news.gr.msn.com