9/1/13

Σαμαράς: «Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης η ανάκαμψη της οικονομίας»


Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου για το 2013.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού », ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα "χρονο-στοχοδιαγράμματα", όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ.

«'Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

«Η περίφημη ανάπτυξη που ακούμε από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μία φούσκα που μέχρι σήμερα έφερε μόνο ύφεση και ανεργία. Επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή, εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και παραγωγική εργασία για όλους τους Έλληνες μακριά από γραφεία και υπηρεσίες. Αυτή είναι η αρχή της λύσης του ελληνικού προβλήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.