11/1/13

Εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί για παλαιά χρέη


Στην εξόφληση παλαιών χρεών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προς τους φαρμακοποιούς, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Τα ποσά που θα αποδοθούν θα υποστούν «κούρεμα» 3,5%. Σε πρώτη φάση, θα δοθούν 164 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν οφειλόμενα του ΟΠΑΔ, ενώ εκκρεμεί η εξόφληση επιπλέον 130 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν οφειλόμενα των λοιπών Ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Εν τω μεταξύ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ από τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, η εφαρμογή του νέου συστήματος e- prescription.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, με την εφαρμογή του συστήματος να ξεκινάει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

« Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών όπου πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σαλμάς.

news.gr.msn.com