16/1/13

Το ΦΕΚ που έστειλε ο Παπούλιας από το... Βερολίνο


Συζητήσεις έχει προκαλέσει το «λάθος» που έγινε στη δημοσίευση ενός Προεδρικού Διατάγματος στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ Α3 με ημερομηνία υπογραφής τις 7 Ιανουαρίου 2013, φέρεται ως τόπος υπογραφής του Φύλλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς το Βερολίνο και όχι η Αθήνα.

Στο ΦΕΚ βέβαια, δεν περιλαμβάνονται κάποιες μνημονιακές επιταγές για μεταρρυθμίσεις, αλλά ο «καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα».

Φυσικά δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για σωστή κίνηση καθώς το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου βρίσκεται εκείνος τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Έτσι και έγινε καθώς ο Κάρολος Παπούλιας στις αρχές του έτους βρέθηκε στο Βερολίνο καλεσμένος από τον Γερμανό ομόλογό του.

iefimerida.gr