11/1/13

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος των 92 της Βίλας Αμαλία


Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των 92 συλληφθέντων για την ανακατάληψη της "Βίλας Αμαλία", οι οποίοι οδηγήθαν ανά ομάδες την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι 92 συλληφθέντες διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στον νόμο για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια.

Τη δίωξη άσκησε εισαγγελέας που μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να μην γίνει προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ανά 10 στον ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Συγκέντρωση στο χώρο των δικαστηρίων πραγματοποίηθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση μέσα από τη ΓΑΔΑ, στην οποία δηλώνουν την «αδιαπραγμάτευτη θέση τους για τους κοινωνικούς χώρους που στηρίζουμε και μας στηρίζουν».

Και στη Θεσσαλονίκη προγραμματίστηκε συγκέντρωση για τους καταληψίες της βίλας Αμαλία και στη συνέχεια πορεία με μηχανές.

Την ίδια ώρα, οι 6 από τους 7 συλληφθέντες από την κατάληψη της Βίλας «Μαρία Καλλας, οι όποιοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράνομη κατοχή βεγγαλικών, σε βαθμό πλημμελήματος, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 24 Ιανουαρίου, ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος επειδή όταν ανήλικος, αφού προηγουμένως ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Μέσα σε αυτό το φόντο, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κυρίου Αυγενάκη, στη Βουλή, καταγγέλλοντας και ο ίδιος κατάληψη στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε παράλληλα ο Σίμος Κεδικογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει βήμα σε κάθε άποψη και γνώμη στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, "στον οποίο δεν έχουν θέση πρακτικές τσαμπουκά και βίας, όπως η σημερινή εισβολή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3".

Παράλληλα σημείωσε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης, επειδή δεν συμφωνείς, "όπως επιχείρησαν οι γνωστοί πλέον κουκουλοφόροι στον Real FM". "Επιπλέον απαράδεκτο είναι να στοχοποιείς τα γραφεία των πολιτικά αντίθετών σου, πρακτική που συνεχίστηκε και σήμερα, με την κατάληψη στο γραφείου του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Φυσικά δεν περιμένουμε πια από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις νέες καταπατήσεις στοιχειωδών κανόνων δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας μιας κοινωνίας. Τους μάθαμε πια", πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.news.gr.msn.com