11/1/13

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στο δήμαρχο Ηρακλείου με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δια του δικηγόρου του, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκης και Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επίσης δια του δικηγόρου του, για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, κατηγορώντας τον Γιάννη Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσης γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο καταστήματα, αφού όπως υποστήριξε εκεί δραστηριοποιούνται οικονομικά συγγενικά του πρόσωπα. Ο επιχειρηματίας που κατέθεσε τη μήνυση χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και στο δικαστήριο μιλώντας για μια ομάδα ανθρώπων "που κάνει κουμάντο στο Ηράκλειο".

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

cretalive.gr