11/1/13

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ !!! ΠΡΩΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... 8% ΤΟ ΠΑΣΟΚ , 7% Η ΔΗΜΑΡ !!!


ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  !!!!
Προβάδισμα της ΝΔ με 29% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το Βαρόμετρο Ιανουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.....

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων τρίτο κόμμα, αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 7% και το ΚΚΕ 5,5%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το βαρόμετρο του Δεκεμβρίου, η ΝΔ κερδίζει 3 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 2. Σταθερό είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, και μειωμένο κατά μία μονάδα το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% και η ΝΔ με 39%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, αυξάνοντας το ποσοστό του σε σχέση με τον Δεκέμβριο κατά 8 μονάδες.
Σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό της ΝΔ, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων (-6 μονάδες)

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό του, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς και τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
 Το 40% του δείγματος που ρωτήθηκε τον Ιανουάριο εκτιμά ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι αυτή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ , το 19% μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ποσοστό που θεωρεί ότι καμία από τις δύο δεν είναι κατάλληλη παραμένει υψηλό και περίπου το ίδιο (37% το Δεκέμβριο έναντι 38% τον Ιανουάριο).

Επίσης, η εικόνα που παρουσιάζει η αντιπολίτευση είναι η εξής:Tέλος, σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, το Δεκέμβριο το 65% έλεγε ότι δε χρειάζεται, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 68%. Το ποσοστό αυτών που θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές μειώνεται από το 31% στο 30%.

Υποχώρηση καταγράφει και το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι θα γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο συγκριτικά με το Δεκέμβριο (από 62% σε 56%), ενώ άνοδο καταγράφει και η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία (από 30% σε 35%).

gkourou.com