22/1/13

Βέροια: Μία νεκρή σε καραμπόλα 26 αυτοκινήτων


Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια 26 αυτοκινήτων στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καραμπόλα, διπλή για την ακρίβεια, το πρωί στη θέση Κλειδί της Βέροιας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι 72 ετών και πέθανε ακαριαία.
Όλα ξεκίνησαν στις 08.45 στη θέση Κλειδί, στα σύνορα Βέροιας - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη.
Λόγω της πυκνής ομίχλης, μία νταλίκα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα περίπου 26 αυτοκίνητα να εμπλακούν σε καραμπόλα. "Το ένα αυτοκίνητο κατάπινε το άλλο", είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας, που δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΙ ότι "ακούγαμε φωνές από τους εγκλωβισμένους και δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε".
Άμεσα έσπευσαν 12 ασθενοφόρα στην περιοχή, παρότι ήταν δύσκολη η προσέγγιση λόγω της πυκνής ομίχλης.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 24 τραυματίες. Το σίγουρο είναι ότι εννιά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βέροιας, επτά στο Παπανικολάου, δύο στον Αγιο Δημήτριο και ένας στο Ιπποκράτειο. Στο Ιπποκράτειο βρίσκεται η έγκυος, σε δίδυμη κύηση. Ασθενοφόρο την μετέφερε στην Πτολεμαϊδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για να γεννήσει. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών, υπάρχουν και τρία παιδιά, ενώ δυστυχώς γίνεται λόγος για τέσσερις σοβαρά τραυματίες.

enikos.gr