9/1/13

Απίστευτο!! 10.000 άνθρωποι κατασκεύασαν δρόμο 380 μιλίων μέσα σε 1 ώρα!!!


Είμαστε στο 1909 όταν σφοδρές καταιγίδες σε συνδυασμό με αύξηση στη χρήση των αυτοκινητόδρομων, δημιουργούν την ανάγκη για έναν καινούργιο δρόμο. Τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και ο κόσμος στήριξαν το εγχείρημα αυτό.

Ο κυβερνήτης Κάρολ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο να πείσει τους κατοίκους να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του για την προτεινόμενη διαδρομή. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του δρόμου River to River (RRR) που εκτείνεται απ' το Μισσισιπή στο Μισούρη. Η ιδέα ήταν ο δρόμος να εκτείνεται 380 μίλια, από τον έναν ποταμό στον άλλον, όπως λέει και τ' όνομά του.

Μέχρι το καλοκαίρι του 1910, οι προετοιμασίες είχαν γίνει. Αυτές περιελάμβαναν μηχανές, υλικά και συγκέντρωση 10.000 αντρών πρόθυμων να εργαστούν για την κατασκευή του.

Οι τελευταίοι έκαναν κατασκευές σε όλες τις γέφυρες, έτσι ώστε όταν θα ξεκινούσαν δουλειά, θα ήταν έτοιμοι και να τη τελειώσουν γρήγορα. Όλοι μαζί, καλά συντονισμένοι, άρχισαν τις εργασίες νωρίς το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα έπιασαν δουλειά στις 9:00 το πρωί ενός Σαββάτου, πιθανά Μάιο ή Ιούνιο, αν και δε ξέρουμε με ακρίβεια την ημερομηνία.

Γι αυτό όμως που είμαστε σίγουροι, είναι ότι η κατασκευή του δρόμου ολοκληρώθηκε στις 10:00 το πρωί εκείνη την ίδια μέρα, με τα οδικά σήματα να τοποθετούνται κι αυτά λίγο αργότερα μέσα στην ίδια πάντα μέρα.