12/1/13

Τις έπνιξαν για 1.000 ευρώ


Για χίλια ευρώ, όλα κι όλα οι τρεις Γεωργιανοί ηλικίας, 24, 27 και 38 χρόνων στέρησαν τη ζωή από τις δυο ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες μέσα στο σπίτι τους στα Κομνηνά Ξάνθης! Οι δύο από αυτούς τις χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο, τη μια στο κεφάλι και την άλλη στο πρόσωπο, ενώ ο τρίτος φύλαγε τσίλιες έξω από το σπίτι.

Ωστόσο, οι δύο ηλικιωμένες πέθαναν από ασφυξία, καθώς οι δολοφόνοι τις έδεσαν χρησιμοποιώντας ρούχα που βρήκαν μέσα στο σπίτι και τις φίμωσαν με αυτά φράζοντάς τους τις αναπνευστικές οδούς! Μετά τη δολοφονία τράπηκαν σε φυγή και μέρος του ποσού που άρπαξαν βρέθηκε στο σπίτι τους. Τις λεπτομέρειες από το φρικτό διπλό έγκλημα αποκάλυψαν σε συνέντευξη τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Σαλαμάγκας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν αργά χθες στη Θεσσαλονίκη τους Γεωργιανούς που δολοφόνησαν τις δύο αδελφές ηλικίας 80 και 71 χρόνων μέσα στο σπίτι τους στα Κομνηνά Ξάνθης! Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από το DNA τους που βρέθηκε στο γάντι και άλλα προσωπικά αντικείμενα τα οποία τους έπεσαν κατά τη διαφυγή τους.

Οι Γεωργιανοί εργάζονταν περιστασιακά στη γύρω περιοχή και η μητέρα του ενός διατηρεί σχέση με κάτοικο του χωριού ο οποίος είχε συνοδεύσει ένα από τα θύματα του διπλού φονικού στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού! Έτσι, γνώριζαν ότι οι άτυχες γυναίκες είχαν καλή οικονομική κατάσταση, γι' αυτό αποφάσισαν να τις ληστέψουν. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν την κύρια είσοδο της διώροφης μονοκατοικίας τους, μπήκαν τελικά από ένα παράθυρο που παραβίασαν.

Αφού έδεσαν τις ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες, η μια από τις οποίες μάλιστα ήταν κατάκοιτη με προβλήματα υγείας, τις σκότωσαν εν ψυχρώ με ένα αιχμηρό όργανο. Άρπαξαν ό,τι βρήκαν στο σπίτι και έφυγαν μέσα από τις αυλές των γειτονικών σπιτιών, όπου τους έπεσαν τα αντικείμενα που οδήγησαν τον εκπαιδευμένο σκύλο της Αστυνομίας στα ίχνη τους!

protothema.gr